Referenties

Dag Maarten,

Afgelopen zaterdag zijn we met onze Duitse herder bij jou geweest.

We hadden niet verwacht dat Zora een goed luisterende hond zou worden. Ze was zo druk, vloog overal achteraan en vond alles interessant. Nu na twee lesjes zijn we zelf aan de slag gegaan met de remote leash. Het is gewoon fantastich om te zien hoe goed Zora nu luistert. Ze kan gewoon los en loopt netjes naast ons. En als we ons commando geven gaat ze lekker spelen en doen om vervolgens op commando weer netjes naast ons te lopen.

We kunnen nu heerlijk wandelen met Zora langs de auto's, fietsers en zelfs de trein reageert ze niet meer op. Ik had niet verwacht dat dat zo snel kon veranderen. Ik kon zelfs rustig langs een andere hond lopen!

Bedankt Maarten!

Groetjes,

Iddo en CarolaHoi Maarten

Even een bericht om te vertellen hoe goed het gaat met onze Bullmastiff Jim. Blijf het ongelooflijk vinden gisteren kwamen trimmer en mountainbiker voorbij terwijl hij los was. Commando hierkomen was genoeg (zonder band in te schakelen) Jim keek zelfs de andere kant op! Naar het strand vandaag geweest best even spannend, met een paar correcties heeft Jim niemand omver gedenderd tegen niemand opgesprongen. Ook als iemand alleen aan kwam lopen (wat voor Jim een reden was om direct de spurt erin te zetten) liep hij erlangs soms zelfs zonder degene aan te kijken! Wat ik met geen 4 cursussen bereikt heb is danzij jou en de band gelukt in zo een korte tijd.

Ik moet zeker blijven oefenen maar wat een zegen om zo een stuk rustiger te wandelen zonder mij constant te hoeven verontschuldigen voor het blok beton van 60 kilo dat tegen je aan springt.

Dank je wel
Groet Claudia en JeroenHallo Maarten (en Renee),

Roos en ik zijn bij je geweest met onze Bearded Collie Quinn. Hij was (veel) te onstuimig naar andere honden, waardoor hij moeilijk controleerbaar werd. In de 2 uur bij jou was hij al veel handzamer. We hebben toen de Dogtra Element aangeschaft. Dit was meer dan de moeite waard!! We zijn kort daarna op vakantie naar Engeland gegaan, met Quinn en een pup van 8 maanden. Het was perfekt! Quinn kon rustig meelopen, negeerde andere honden en kwam direct als ik hem riep. We zijn grote steden in geweest, waar we andere honden tegenkwamen, dat ging allemaal prima. Hij had wel even een moment dat hij gevoeliger was voor harde, onverwachte geluiden, maar met de Dogtra was dat er ook zo uit gehaald. Quinn is verre van een sneue hond, het leek wel alsof er iets van hem afgevallen was.
Hoogtepunt was een dag op een hondenshow in de UK in de open lucht. Hij zat heerlijk tussen de andere honden, liet zich besnuffelen en dat alles zonder spanning, sterker: hij was heel ontspannen. Ik heb toen de band nauwelijks hoeven te gebruiken. Ook thuis in zijn vertrouwde omgeving gaat het nu prima: hij reageert heel normaal (ontspannen) op andere honden. Als een hond vervelend doet, stuur ik die hond weg. We houden de band voorlopig wel om. Al met al een wat uitgebreid verhaal (ook voor Renee) om aan te geven hoe tevreden we zijn. Je kunt dit desgewenst gebruiken als review. We hebben intussen ook andere mensen op jouw hulp gewezen.

Renee, bedankt voor de tip!

Met hartelijke dank!
Jan en Roos de Wit
Quinn en Suzie.

 
Beste Maarten,

Weet niet wat me overkomt: ik kan weer gewoon overal lopen, vlak langs konijnenbosjes and the like. Topi doet het erg goed! Hij loopt met me mee, redelijk ontspannen, staart in de lucht. Af en toe roep ik hem bij me, doet-ie prima. Maar op het moment dat hij vanmiddag toch ineens uitviel naar een hond (eeh: kort haar, maar een irritant beest in Topi's ogen), was hij met 2 zapjes op 30% meteen bij mij. (ik had hem bij voorbaat op 30 gezet, omdat de Ierse wolfshond daar ook rondliep)

Ik hoor zaterdag graagje antwoord op enkele vragen die opkomen nu ik in het wild loop.

Veel groeten van een opgeluchte

MargreetBeste Maarten en je vrouw.

Jij heb er voor gezorgd dat wij eindelijk rustig kunnen genieten van onze hond Fender. Wat jij in 10 dagen heb bereikt valt met geen pen te beschrijven. Van een onstuimige wildebras naar een rustige gehoorzame hond. Heerlijk om mee te wandelen en te spelen. De 10 dagen dat Fender bij jullie is geweest is meer dan de moeite waard geweest. Onze hartelijke dank hiervoor. Wij hopen dat wij op jou mogen rekenen als wij met vakantie gaan.

Met vriendelijke groeten,
Roy en Conny
Ha Maarten,

 

Ben net terug van een heerlijk relaxed ommetje met Sacha.
Zonder blaffen en of trekken. Fijn voor ons allebei.

Vriendelijke groet, MarleenHallo Maarten,

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn zoon en onze Mechelse herder teef “Donna” bij u thuis geweest. U heeft fantastich werk geleverd.

Omdat ik zelf ook een opvoedingband (met trillingen en stroom) heb, ben ik meteen aan de slag gegaan en heb u manier van trainen opgevolgt. Het werkt! De eerste confrontatie met een andere hond ging super. Donna liep rustig langs de andere hond. De tweede ontmoeting was iets minder. Donna bleef wel zitten, maar de andere hond kwam te dicht bij en toen begoon Donna te grommen en te blaffen, maar met de hulp van de opvoedingsband ging het toch al 100 keer beter als voorheen. Ook het naast lopen gaat nu beter en het loslaten van de bal ook.

Ik wil wel nog graag, zo als afgesprooken bij u/met u twee sessies doen.

Graag zou ik willen weten wat de kosten zijn, dan kan ik daar rekening mee houden.

Tot een antwoord van u verblijf ik met vriendelijke groeten.

Vera Verhoef

 Beste Maarten,

Na veel frustraties en de wanhoop een beetje nabij te zijn kwam ik op jouw site de vakantie hond terecht. Ik las daar over de e-collar en dat dit bij iedere hond werkt. Een beetje sceptisch maar ook nieuwsgierig heb ik gebeld. Vriendelijk werd ik te woord gestaan en kreeg meteen een korte uitleg. Via de mail hebben we een eerste afspraak gemaakt, prettig dat je met meerdere data kwam. Met mijn hond Beer (stabij herder mix) op naar Soest! Mijn hond is een vrolijke lieve hond maar een beetje een ongeleid projectiel ;-) dit voornamelijk aan de lijn. Binnen een paar minuten had Beer al respect voor je en dit zonder band! Verbaasd was ik, mijn hond kan dus wel luisteren! De e-collar en hoe deze te gebruiken werd uitgelegd, ook hoe een hond in elkaar zit en waarom juist deze band zo goed werkt en snel effect heeft. Door zelf met mijn hond aan de slag te gaan verdween mijn twijfel over de e-collar ( door alle wilde verhalen op internet was ik in eerste instantie bang deze te gebruiken) Beer was gefocust op mij en niet om alles om hem heen! Geen getrek aan de lijn! De volgende afspraken is mijn andere hond ook mee gegaan en ben je zelfs naar mijn huis gekomen om daar aan de slag te gaan met de dagelijkse problemen! Fantastisch! We hebben ieder punt aangepakt! Beer is nu buiten een vrolijke en lieve hond ook een gehoorzame hond en beleef veel meer plezier aan hem! De wandelingen zijn meer ontspannen en we genieten er samen van!

Maarten heel erg bedankt voor je goede begeleiding, nazorg en interesse  in hoe het nu gaat.

Groet Kim en Beer

 Hoi Maarten,

Bedankt voor het doorgeven. Ik heb Madelon al gesproken en ga binnenkort evenbij haar langs.

Met Lynn gaat het goed. ze is rustiger in huis en we hebben al een paarkeer geoefend met aanbellen en bezoek. Ze reageert goed op de opdracht'zit' of 'bench'. Als het bezoek binnenkomt heb ik 2 keer de nickmoeten gebruiken. Ook buiten gaat het goed. Ze lijkt bijna blij met een opdrachtdan weet ze tenminste wat ze moet doen. Ik merk dat het mij ook veel rust geeftdat ik 'iets achter de hand heb' voor het geval ze niet reageert. Probeer heelbewust rustig te blijven en de opdracht rustig te herhalen als ze niet meteenreageert.

Ze is alleen nog erg onrustig als we uit gaan. Ze blijft wel zitten maarpiept en gaapt omdat ze zo graag mee wil. Eenmaal buiten blijft zegoed 'naast' lopen ( ook zonder de lijn).
Al met al zijn we blij met de resultaten tot nu toe. Dus nogmaals dank!

Groet Gonnie

 Goedemorgen Maarten,

Vanmorgen was er iets opmerkelijks gebeurt met Hector. De hond waar jij mee getraind hebt. Ik was voor het huis bezig, eerst de vogelhuisjes bijvoeren, aan de overkant van de weg. Hector en Tex moesten blijven zitten zodat ik het voer kon bijvullen. Op een gegeven moment hoor ik Tex grommen. Hector zat nog steeds netjes bij me. Op zo'n 8 meter afstand kwam er een loslopende hond op ons af, de vrouw riep haar hond, maar die kwam niet. Heb Tex en Hector bij hun halsband gepakt, totdat de hond weer naar de eigenares toe ging. Opmerkelijk was dat Hector maar heel licht geborsteld was en niet uitgevallen was of wat dan ook! Ik vond dat zo geweldig! De rest van mijn wandeling heb ik met een dikke lach op mijn gezicht gedaan, zo trots was ik op Hector.

Nou ja, dat wilde even aan je kwijt!

Groetjes HeidyHallo Maarten,

Wij willen je graag bedanken voor je begeleiding met onze herdershond Noëlle . Wat ben ik blij dat we Evelien zijn tegengekomen in het bos, toen Noëlle achter een fietser was aangerend. Door Evelien heb ik jou adres gekregen, en heb zelfs op oudejaarsdag mijn eerste les gehad. Noëlle reageerde al in de eerste les goed, al jou commando's voerde ze correct uit. Ik zelf moest nog mijn vooroordeel over de halsband overwinnen, om frank en vrij er mee aan de slag te gaan. Maar wat een verandering in gedrag zo snel, en Noëlle haar staart blijft nog steeds vrolijk wapperen. Zoals je weet zijn herdershonden pittig, en ik heb last van artrose en mijn polsen speelde behoorlijk op het begon zelfs een probleem te worden.

En nu, na drie lessen, loopt Noëlle heerlijk naast me en luistert geweldig goed, mijn man Gerard die toch wat voorzichter is, wordt hier gelukkig van,  hij vindt dat er een wonder is gebeurd. Maarten je moet je echt sterk maken voor deze band, die voor iedereen een verlossing kan zijn, nu genieten we optimaal van onze hond, en ik wil tot iedereen zeggen, laat los alle voordelen van een band die correcties geeft, het is een ultiem middel om snel tot resultaat te komen, maar wat voor ons heel belangrijk was dat we een lieve, een blije gezellig hond in huis hebben.

Hartelijk dank, en de groeten aan je vrouw.

Dankbare hondenbezitter,

Gerard en Marian Hoogervorst- van der LaanBekijk hier nog meer referenties...

Trainingslocatie